2009. április 22., szerda

Make me a blessing


Mar vege is az esti alkalomnak :).
Itt vagyunk Szlovakiaban, a Hope for Europe konferencian.
Jol utaztunk, minden rendben volt, nem kellett vegig nekem vezetni, Marta jol birta :) Amugy is elveztem, hogy 170-nel is mehetek :P
Egyszeru diakszallon vagyunk, sokan sokfelol sokfelek. Ma este volt a nyito alkalom, olyan egyszeruen nagyszeru minden. Itt tunodok, mit csipegessek az uzenetekbol, hogy taplalo legyen :). Ez itt az agyam.



A koszontesek, meg nem zavaro hivatalos dolgok utan egy kis tortenelmi kepes ismerteto volt Szlovakiarol, aztan, mivel a szlav nepek szeretik a nagy csaladi osszejoveteleket, a beszelo tanitott nekunk egy kis esti eneket, olyan aldasfelet, amit szerelmesek vagy csaladtagok szoktak enekelni egymasnak. A szoveget nem tudtam megjegyezni, felo, hogy a dallamot se, de a gesztus meg a filing szamit. Nagyon egyszeru kis dicsoito csapattal enekeltunk - ez igazan batoritas volt nekem a lanykonfira keszulve, hogy megiscsak a lelkulet szamit a legjobban.

A temafelvezetot egy angliai holgy tartott, naaaaaaaaagyon lelkesen es lelkesitoen. Csipegetek csak, mert mas is var a gepre. Mai remenyvesztett vilagunkban, a remenyseg Istene oromot es beket akar adni nekunk. Ha van valami, ami aldas az eletuknben, akkor gazdagok vagyunk, mert gazdagga csak az Ur aldasa tehet a Peldabeszedek szerint. Es Arimathiai JOzsef peldaja alapjan batorodhatunk, hogy a felenk, gyava emberekbol is valhatnak Iasten orszagat hirdetok. O, amikor mar felvallalta hitet, felajanlotta Jezusnak, amije volt: egy sirhely, es egy tiszta lepel - egyszeru dolgok, megis az egesz keresztyenseg szamara ertekke valtak. Jezusnak csak az kell, amink van, barmi kicsi lenne.
Es meg valami az imajabol: I only test you, in order to bless you!

Puszi mindenkinek, kulonosen Jozsefemnek es a harom aprosagnak, meg nektek, kedves barataim. Bonusz ez a csokor virag, ami dekoracio itt. Ha lesz meg lehetosegem, meselek.


10 megjegyzés:

zsuzsa írta...

Szia Adina! csak most olvastam, hogy elutazol, és már ott is vagy:)
Örülök, hogy jól vagy, köszönöm az üzenetet. Sok áldásban legyen részed!
u.i. tetszik a blogod:)

iri írta...

Koszonom

Hilda írta...

Kívánom , hogy sok áldáaban részesüljél és add tovább :D
Köszi a cSokrot :) nagyon szép .

mirtusz_csillag írta...

Sya:)Az Úr gazdag áldását kívánom ottlétedre!Tetszik a blogod, na meg ez a csokor virág is:):)

'Zsike írta...

Nekem is nagyon tetszik a blogod!!! Szuper!!!

Tündi Daika írta...

Nagyon tetszik az a test-bless mondat. Érezd jól magad, és köszi a beszámolót! :)

Kriszta írta...

jéééé, akkor találkozunk a lánykonfin:):)

Budai Evódia írta...

olyan hálás vagyok, hogy most azért írsz rendesen:) ha már nem vagyok ott veletek...
örülök, és kívánok további legjobbakat, Isten érintését, ahogyan velem is történt az első hope konferencián.

Kiss Judit írta...

örülök, hogy jól érzitek magatokat. de szeretnék én is ott lenni, dehát...most mást kell tennem.
egy emailt írtam, kérlek ha tudjátok nyissátok ki, olvassátok el és várom a véleményt,ha lehetőségetek lesz visszajelezni, csak emailban.
mártát, ibolyát, erzsikét is köszöntöm.

Maria Smith írta...

hat szerusz! de jo hogy jol erzed magad! a virag egyszeru de nagyszeru de foleg az hogy masokkal lehetsz es kimozdultal, felbuzdulsz es hat remeljuk sok mindent at tudsz adni majd ithon akarom modnanni othon. Tovabbi jo pihenest es egyutt toltott idot.

Maresz