2009. május 2., szombat

majális


A fenesi erdőn voltunk, nagyrészt a belényesiek, de nemcsak. Ez olyan gyülekezeti kirándulás volt, amilyennek mindig is képzeltem a gyülis kirándulásokat, csak most valóság volt. Laza és tartalmas. Szép időt kaptunk, hiába mondtak borút az időjósok, és nemhiába imádkozott Barka. Délelőtt fél tízkor találkoztunk, és este fél kilencre értünk haza. Főztek bográcsost az ügyesebbek, én inkább gyalogoltam, vagy sétáltam, beszélgettünk. Meg lelógattam a lábaimat a hídról, és kibírtam. Na persze, a híd csak a patak fölött volt, de akkor is. Ja, és sok év után ismét tollasoztam egy kicsit.. Meg énekeltük Sillye Jenő csipkebokros énekét, és volt igeüzenet is, meg egymástbátorítósjáték. Meg egyebek, mint pl. az elmaradhatatlan foci, és az elmaradhatott volna (?) bokaficam, virágszedés.............

Jó is volt így kezdeni a májust, mert elég sok utazás, meg fáradtság is ígérkezik ebben a hónapban. DE azoknak is előre örülök.

6 megjegyzés:

iri írta...

Jok ezek a ruccanasok.

Budai Evódia írta...

azaz:) dejó!

Napsugár írta...

Mi is milyen régóta tervezünk egy ilyen gyülis kirándulást! Bátorító látni, hogy máshol is működik, és áldásos!
Akkor én is örülök az utazásos-fáradságos májusnak (nekünk is annak ígérkezik)! :)

Maria Smith írta...

Na latod milyen otletesek ezek a draga Belenyesiek....nem is tudom miota nem volt meg ilyen jo kiruccanas! Latom mefrissult a legkor kellett ez a jo valtozas....biztosan jo lehetett! Ha semmi mas...jaj en is ennek egy tal levest eppen most!

bátyód írta...

hát igen..Fenes az csak Fenes...ott mindíg is jók voltak a kirándulások...Béla vára...kisvonat..stb. Gyeremekkori emlékek, nosztalgiával...

Klári B. írta...

A csipkebokros enek nekem is gyakran eszembe jut, csak sajnos mar nem tudom teljesen. Egy brassoi kirandulason tanitotta Jozsef, mikor neked Boroka meg a hasadba volt :)