2010. március 13., szombat

vidékek - legbelül


Vannak napok, események, amelyek kitörölhetetlenül maradnak meg emlékezetünkben, szinte percről-percre vissza tudjuk pörgetni. Nekem ilyen a márc. 13. Akkor csütörtök volt, ma szombat. Már napokkal előtte úgy gondolok rá, és mindig fáj. Hiányzik Édesanyám.
Másnap lett J. negyven éves, de ki tudott akkor arra figyelni? (Igaz, Zsókiék figyelmesek voltak, megajándékozták.) Meg aztán, leblokkolt a dereka, injekciózták keményen, hogy majd helyt tudjon állni.
Tizenötödikén lett volna szüleimnek a negyvenhetedik házassági évfordulója. Helyette édesanya temetésére gyűltünk össze mindannyian. Ünnep volt az is, mennyei perspektívából. Nincs ebben semmi különös, hisz mi is ODA tartunk. A Menny a mi igazi hazánk, oda vágyunk.

7 megjegyzés:

Maria Smith írta...

Szia Adina

Hat igaz igy van pontosan vannak olyan elmenyek esemenyek az eletben amire viszagondova mintha napok hosza lenne pedig lehet percek vagy csak orak. Anyukam is mondta ma hogy ma lett volna Gizi nenink 83 eves es tavaj ilyenkor ott voltal folkoszontenni...milyen jol esett neki. Arra nem emlekezett mami hogy megemlitetted volna hogy a te edesanyad is 13 an koltozott a menyei hazaba....de most olvasva soraidat annyit tudok mondanni gondolunk rad es habar igaz konnyebb ha lelki perspektivabol nezzuk a dolgokat de a hiany erzet az biztosan megmarad bennunk melyen. Milyen nehez testileg elvalni peldaul ha elvallok a mamitol Szombaton az is nehez hat akkor annak a tudata hogy mar nincs ott a kozelben meg ha az tavol is van....! Hat Kivanok neked erot es hogy a szep emlekeid eltessek edesanyadat szivedben es lelkedben...es hogy a remenyseg hogy ujra talakoztok majd toltse be szivedett oromlatas oromevel...
Maria es Mami

Kiss Judit írta...

Adina, ezt megkönnyeztem, érzem amit érzel....

Mike Adina írta...

Memories are the keepsakes of the happy times we`ve known.

encóka írta...

oohhhhhh

iri írta...

Igen ,magadnak,de sokunknak szol!

Imre Sz. írta...

happy memories-ahogy a "géthervokálbend" énekli?

Lea Mónika írta...

jaj..