2010. május 13., csütörtök

A legelhanyagoltabb ünnep, (sajna)

Jézus mennybemenetelének napja.
Ma volt.
Felemelő üzenetet kaptam Isten házában. Morzsázok belőle.
Jézus egész élete, annak minden mozzanata értünk történt. Igen, a mennybemenetele is.

Öt (5) földi képpel volt szemléltetve, mit tesz/tett értünk Jézus az ő mennybemenetelével (ezek a képek csak részei a teljesnek...)

1. A mi "nagytestvérünk" elment a mennyei Atya házába, hogy helyet készítsen nekünk is. Visszajön majd, hogy maga mellé vegyen minket, dicsőségre vezesse Isten számtalan fiát.
2. A mi főpapunk felment a mennyei Szentek Szentjébe, hogy bemutassa értünk hozott áldozatát, hogy közbenjárjon értünk. Visszajön, hogy minket is bevigyen a Szentek Szentjébe és Isten elé állítson.
3. A mi szószólónk, pártfogónk, ügyvédünk a mennyei törvényszék elé ment, hogy védelmezzen a nagy Vádolóval szemben. Visszajön az utolsó, nagy tárgyalásra, hogy véglegesítse felmentésünket az ítélet alól.
4. A mi mennyei munkaadónk visszament a terepről a székhelyére, hogy elküldje munkavezetőnket, a Szentlelket (az ő személyes képviseletében), s vele együtt a munkához szükséges erőforrásokat és eszközöket. Visszatérésekor elszámoltat és megjutalmaz minket.
5. A mi Királyunk felment a mennyei trónterembe, az Atya jobbjára ült, hogy folytassa uralkodását. Visszajön majd a végső nagy ütközetre, és elsöpri a sátán birodalmát.

Egy kedves testvér az igére reagálva úgy imádkozott, hogy csakugyan jól tette az Úr Jézus, hogy elment... és küldte a Szentlelket....

Én is rácsodálkoztam arra, hogy az élet mindent területére gondolt Jézus, semmiben sem vagyok magamra hagyva, ő mindenben kész segíteni, életem lényege ő.

2 megjegyzés:

Betti írta...

Köszönöm.

Anna írta...

Jaj de jo, hogy bepotoltad az urt, es mi is epulhetunk ebbol a gazdag "keptarbol". Mi epp a Sipos Imi anyukajanak, Lidia neninek a temetesen voltunk, s utkozben azon sopankodtunk, hogy itt az altalunk ismert gyulekezetek kozul egyikben sem volt osszejovetel a mennybemenetel napjan...de mi unnepeltuk az Istenben hivok mennybe koltozeset angolul-magyarul-romanul:) Koszonom