2010. december 1., szerda

zene a hálón

A napokban valakinek ajánlani akartam karácsonyi énekeket magyarul a youtube-ról. Sajna, nagyon kevés tartalmas éneket találtam a karácsonyi ének, karácsonyi dalok címszó alatt. A csendes éj-en kívül szinte alig... Vagy én nem tudtam jól keresni. Gondolom, vannak azért, csak nem megfelelően címkézve, pedig de jó is lenne evangéliummal teljes énekeket adni a nagyvilágnak, magyarul is. Mert románul, angolul, stb. van bőven. Lehet, ez ügyben kéne tárgyaljak Mike Józseffel is...

Konyhai teendőimet végezve, ezt hallgattam. Nemcsak minőségi zene a kedvenceinktől, hanem sok érdekes történet, gondolat is (angolul, igaz). Melegség a szívnek, fülnek, léleknek.

11 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

hát igen, kéne beszélni Mike Józseffel erről...

Berni* írta...

Én is keresgéltem a neten, de én sem jártam sikerrel :(

Anna írta...

Jó lenne ha beszélnél Mike Józseffel ezügyben. Nekem is régi fájdalmam, hogy olyan kevés magyar evangéliumi ének található a neten. Azon kevesek is olyan stílusban, hogy nem nyugalom a fülnek, szívnek, léleknek. Várom az új zeneportált... :)

Piroska írta...

http://www.youtube.com/watch?v=H6bHFi97-xc&feature=related

HBCNYC -re kattintva meg talalsz, es rovidesen jonnek az idei enekek.

Budai Evódia írta...

velem is beszélgethetsz ez ügyben, csak akkor maradunk az igénynél:)

Mike Adina írta...

Piroska, ha megjelölnétek a megfelelő címkékkel az énekeket, mások is rátalálnának, nemcsak, akik direkt titeket keresnek. Én minden esetre köszönöm.

Evódia, ha vállalkozol, hogy felöltesz belőlük, vagy találsz rá megfelelő személyt, megszerzem neked az engedélyt.:)

gitmargit írta...

Itt is egy szép ének:
http://www.youtube.com/watch?v=azkjXxrMzfQ

Tényleg keveset találni...

Katus írta...

Ismerek egy Füle Lajos verset, Visszajön címmel. A Mike Duó is énekli, de sajnos nem találom fent a neten, viszont itt van ugyanez a dal egy másik feldolgozásban.
http://www.youtube.com/watch?v=Dsul4YUrLXM

Mike Adina írta...

gitmargit - Michael Card a kedvenceim közé tartozik, és pláne az Immanuel. Magyarul még nem hallottam, köszi. Tovább böngészve pedig érdekes feldolgozásokat találtunk még...

Katus: ez a dal tényleg a Füle Lajos vers megzenésítése, férjem által (Mike József). Sajna, az eredeti nincs még fenn. Ezt viszont érdeklődéssel néztük-hallgattuk meg. Főleg, hogy Mike Pál lelkész vezetésével éneklik, aki Józsefem unokatestvére. Úgyhogy, köszi!!!

Anna írta...

Jaj de rég láttam ezt a Pált. (Középiskolából ismerem) Ha nem mondod nem ismertem volna rá.

marta bennett írta...

Probald meg Karacsony Pinter Bela you tube....:))))) mi sokat halgatjuk a cd a kocsiba.
Marta Bodor Bennett