2011. március 11., péntek

utóhang


Pár szóban még a nők napjáról, megemlékezésekről. Zsuzsa írta, hogy nem ért egyet előző bejegyzésemmel (hát ez nem is kötelező). Gondolom, az, hogy nők napján a család férfitagjai felköszöntenek pár szál virággal, figyelmességgel, nem jelenti azt, hogy egyetértünk a feminista ideológiával. Amúgy az év más napjain is kapunk figyelmességet, nemcsak virág formájában, hanem szívességekkel, minőségi idővel, és hasonló kincsekkel.

Az a tapasztalatom (és tudom, hogy nemcsak nekem), hogy napjainkban is nagy szükségük van a nőknek a bátorításra, értékelésre. Pont arra, hogy megerősítsük bennük: a napi rutin, sokszor robot, házimunka, kerti munka, gyereknevelés igenis érték, és Isten szemében is kedves. Legtöbben életük folyamán kevésszer kapnak családjuktól - a társadalomban még kevésbé -. ebben megerősítést, pedig, ugye, egyetlen dicsérő szó szárnyakat, új lendületet ad(na).
Aztán meg ott van a közösség-igény is.
Amikor a "világban" ilyenkor ünnepelnek sokan, mért ne ünnepelhetnénk mi azt, hogy Istennek drágák, értékesek vagyunk, Jézus miatt az ő szeme fénye? Én ezért szoktam a nőnap apropóján is összegyűjteni a nőket gyülekezeteinkből; a magas létszám jelzi, hogy nem tévedtem... az idén is, igen sokan jöttek el vendégek a faluból is... Ilyenkor nem nőimádat folyik, hanem Isten imádata. Őt dicsőítjük elfogadó, befogadó szeretetéért, tervéért, hogy minket épp nőknek alkotott, és keressük akaratát életünkre nézve, fogadjuk tisztító munkáját.
Hétfőn Fenesen, kedden Kolozsváron is így ünnepeltünk.

9 megjegyzés:

Budai Evódia írta...

Hála az Úrnak! MI holnap délelőtt is találkozunk... Gondolj rám, ránk.

M K írta...

Szívem szerint írtál.

Borzási A. Kriszta írta...

egyetértek minden szóval!

iri írta...

Azert Kolozsvaron en is szerettem volna ott lenni.Na meg ott delen is , ahol nagyon orvendek ezeknek a nonapi osszejoveteleknek, mert olyan szemelyek jonnek el kik egyebkent nem halljak Isten igejet s ez egy jo alkalom , hogy ok is(vannak olyanok is koztuk kiket ferjuk utlegel , vegy eppen durva szavakkal illet)megertsek mi is Isten terve szamukra.Hogy ertekuk van az O szemeben, s halljak az oromhirt , hogy szereti oket.Mert ki nem vagy szeretetre, figyelemre, gyongedsegre, ertekelesre?
S itt megkapjak ezt.
Persze lattam a TV.-ben , hogy maskent is lehet ertelmezni ezt a napot, ugy mint a karacsonyt is , vagy a Feltamadasi unnepet.
De mi nem ezek koze tartozunk.

szinne mike anna írta...

Nagyon helyenvalo ugy a te, mint a "baratned" bejegyzese. Ugyasen megfogalmaztatok azt, ami nekem csak ugy a fejemben/lelkemben kavargott e temaban. Igazan aldott munkat vegeztek a nok kozott. Proud of you!...

szinne mike anna írta...

Khmmm...a "proud of you" should be interpreted in the biblical sense..."halat adok erettetek stb"

Mike Adina írta...

Anna, jól értjük, amit mondasz :)

Budai Evódia írta...

sometimes it is good to feel that someone is proud of us, saying and feeling in a good sense, of course:)
thank you, Anna:)

encóka írta...

na ez a nőimádat dolog aput juttatta eszembe :D már el is felejtettem volna