2012. január 24., kedd

Kisfiam, nagyfiam

Barka megemlítette az este, hogy ma ki kell javítanom valamit a blogomon... ti., hogy ő 14 éves lesz. Igen, ma betöltötte. Lesz "buletinje" nemsokára (személyi), és a főutakon is közlekedhet kerékpárral - ennyit az előnyökről. Nőtt a felelőssége is, a lehetőségekkel együtt. Megünnepeltük szép csendben a családdal. Kérésére sajt levest és lazagne-át készítettem. Tortát is sütöttem, csak nem sikerült :(. Hát nem jöhet össze minden egyszerre, kérem. :)

Ugyancsak tegnap, Barnabás is mellettem volt, amikor este tisztába tettem Zsefit. Valamit mondtam neki, és kisfiamnak szólítottam. Erre Barka megkérdezte, hogy ezt kire értettem. Természetesen Zsefire - biztosítottam, hiszen te nem kicsi, hanem nagy fiam vagy. Megnyugodott.

És milyen jó, hogy a "kisfelnőttkorhoz érkezve", útravalónak nem egy sodort cigarettát nyomunk a kezébe, ahogy a jól ismert dal mondja, hanem útbaigazítást adhattunk az Életre, ahogy az a Nagy Könyvben, a Bibliában írva van. Mert aki a szerint él, el nem téved, sem pórul nem jár...

Vigyázz magadra fiam, mondjuk mi is sokszor... de a szívemben békesség attól van, hogy tudom, Isten vigyáz rá, mert kezébe ajánlottam.

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Isten éltesse sokáig a nagy fiad, kedves Adina! Olyan hamar megnőttek...
(ezt értem az én fiamra is)

iri írta...

Isten eltessen kedves Barka!Micsoda lehetosegeket hoz szamodra ez a kor!

Piroska írta...

Mi is köszöntjük Barkát a jeles napon! Egyébként hogy csinálod a sajtlevest? :) Kipróbálnám.