2009. november 26., csütörtök

ez a csirke


az első, amit levágtunk azok közül, amit nyáron vettünk. József vágta le - most tudtam meg, hogy ő 11 éves korában már ugyancsak foglalkozott ilyesmivel is.... A. kopasztotta, mert én megfogni sem merem őcsirkeségüket, szörnyű az érzés, ha repdesnek a kezeim között...
Azért vágtuk le , mert sántított szegény, és fogyni is kezdett...
Summa summárum, sóban sült csirke lett belőle.

9 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Remélem jó étvággyal ettétek :))

Budai Evódia írta...

ez igen! milyen ügyesek vagytok! igazán megkívántatod a farmot velem..

Maria Smith írta...

Ez nagyon jo:)) pontosan igy vagyok en is! UTalom megfogni es a tollat is erezni na meg a ropkodest...huj! Milyen jol tudta az UR kit kell melled adni mar csak ennek okabol is:)))xxx az en parom azert nem birkozna meg ezzel a feladattal szerintem inkabb ehen halnank!:))

Betti írta...

De finom lehetett! A bolti csirke íze nem is említhető egy nap a házival.
Ha nagyszüleim 1-2 évig még falun maradtak volna, nekem is meg kellett volna tanulnom a csirkevágást, de így csak közelről kellett nézzem. A kopasztást is. Nem bánom, hogy erről lemaradtam.

Tündi Daika írta...

Ez a csirke nagyon jol néz ki... még jo, hogy nekünk hozzák a farmrol mert biztos én sem birnám megölni, megkopasztani, kiszedni a belsoségeit... na jo... de jobb ize van mint a boltinak 100x az is biztos:) jó éjtvágyat:)

Unknown írta...

Az a vagány amikor levágod a fejét, s elengeded, s szalad össze vissza fej nélkül, s spriccol a vér a nyakából, a feje meg lenn a földön, s pislognak a szemei. :D Én láttam mikor kicsi voltam. De ez kakassal történt. Sztem azért ettétek meg a sántát, mert a többit nem tudtátok megfogni... :))

márta írta...

Nálam a tyúkok végelgyengülésben halnának meg, ha lennének.

Lea Mónika írta...

jaj szegényke...

Imre Sz. írta...

Ez a Péter valódi férfi:)) (Imre)