2010. április 16., péntek

Rámbizonyították,

hogy nagyobbacska köveket gyűjtöttem az epehólyagba.
József szójárása szerint az "epekrízis" epekedést jelent :))
Olvasgattam a hálón az epediétáról, nem valami szívderítő az a sok tiltás, amit ajánlanak.
Mivel a mozgáshiány is okozója ennek, arra gondolok, tényleg többet kéne mozogjak, mert a lépcsőkön való le-s-fel való rohangálás nem elég. Na, ebben sosem jeleskedtem. Eddig. Az is valami lenne, ha kigondolnám, mi legyen az a mozgásplussz vagy plussz mozgás, hát ha még neki is veselkednék...
Az tetszik, mondjuk, hogy mindenki magának kell kitapasztalja, hogy mi esik jól, és mi nem (mármint az epécskének). Így én startból tesztelem a csokit :D és bizakodó vagyok.

12 megjegyzés:

Piroska írta...

Másoktól hallottam, hogy a legjobb rá minden reggel keserűsót vízben oldva meg inni.Meg kell anyutól kérdezzem az adagot és, hogy miből mennyi, mert nem mind1, ha érdekel.
Sok erőt a diétához. De inkább gyógyulj ki belőlle minél előbb.

H. Mária írta...

Van olyan tea, aminek a neve: kőtörő fű, azt tudom, hogy vesekőre jó, de azt nem, hogy epekőre is jó lenne. Valahol meg kéne nézni. Bocsi, hogy kérdezem, de nem lehetne másik háttér, mert alig tudok olvasni a háttér írás miatt. Ha nem az se gond, viszont tetszenek a virágok. :) Hát mozgásra fel, epekővel ki. :)

Budai Evódia írta...

nekem sokat segít az epekiborulás első jelzésekor, hogy tartok egy nap lébőjtöt, epe- és májbarát teákkal. lehet, hogy meggyógyulnék, ha végig vinnék rendesen egy epediétát??? én még nem tudom, hogy van-e kövem. ugyanis, mindig akkor voltam orvosnál, amikor az epe gyulladásban volt. el kellene menjek egyszer jókedvemben, hogy tisztán lássuk:)

Mike Adina írta...

Ezt a sok jótanácsot eltarsolyozom magamnak.

Maria Smith írta...

DRaga te!! Anyum, JOzsi es en eleget szenvedtunk e miatt. A ko az nagyon rosz roszabb mint egy szules. Az elso fiammal 3 napos kinokat szenvedtem es a vesekovemmel azt hittem meghalok....es az epevel....na ne tudd meg. Malna, szamoca, es eper nem johet szoba, tej, hagyma es sos kajak sem. Kave csakis zacc nelkul es igen keseru so nagyon jo kerdezd a mamit o tudja ezeket na meg MINDENTUDO IBI nenem akit nagyon szeretek es hianyolok. Jaj de jo volna a haznal. Az oliva bogyo nagyon jo takaritja az eet foleg ha tudsz belolle ej gyomorra enni. NA puszi....kuldok egy finom kavet mert van egy uj kavefozom amit nagyon elveznel!!!

Siko Margit írta...

Én nagyon rég szenvedek az epemmel probaltam oda figyelni a kajálásra neha hasznos volt máskor meg nem ,mindenkep nagyon jó a dieta de az epekötöl meg kell szabadulni ,bármikor utol erhet 1 hatalmas görcs es akkor musszaj indulni mütetre.

iri írta...

Hat akkor johetek en is.Ennyi sok tanacs utan csak orvendtem mennyire szeretnek, de egy sem mint en.Jo azert ha ilyen humorosan akarod elintezni,mert ugye nem rosz dolog a csaladban az epekedes, de kivanom hogy az Ur gyogyitson ki mutet nelkul.AZ en tanacsom:reggel ehgyomorra egy kispohar RETEKLE.KOMOLYAN MONDOM PROBALD KI.ES GYOGYULJ KI MIHAMARABB!

Kiss Judit írta...

sokáig ellehet húzni a diétával meg miegyébbel, de az orvosi szike, vagy a laparoszkóp csodát művel.

encóka írta...

drága kicsim!

Budai Evódia írta...

jobban vagy epe dolgában?

Lea Mónika írta...

nehogy mar lemaradjak a jotanacs-osztogatasbol:P
En meg azt hallottam:D, h minden reggel ehgyomorra megenni egy grapefruit-ot, nagyon szepen rendbe tartja az epet!:)

Szinne Mike Anna írta...

Hat az "amikor semmi van"-nak az alternativaja a "valami", es ennek tobb variacioja kozul ketto mondjuk a "valami jo" vagy "valami kevesbe jo". Hat ez az epekedes/epeskedes a "valami kevesbe jo" kategoriaba esik. Nagyon szoritok, hogy az en kedvenc gyogyszerem, a csoki jol essen az "epecskednek" :) Addig is imadkozunk. Azt a reteklevet mintha en is hallottam volna...kerd meg Jozsefet, hogy meselje el a Mike-keserusos esetet:) Mondjuk nem is olyan nagyon funny igy utolag (you had to be there kind of thing:)Az orvosok-orvosa vigyazza a foldi orvosok beavatkozasat, s akkor minden jo lesz. Gyogyulast kivanunk, kedves kis sogoronom!