2010. június 11., péntek

Anya, ma nyár van?


Boróka minden reggel megkérdi ezt, de van, hogy este is. Csodálkozik, hogy ilyen sokáig tart a nyár.... ez persze azt is jelenti, hogy ruhát/szoknyát vehet fel egész biztosan. És ez a lényeg!
Mert ki nem állhatja a nadrágokat, esős, hideg napokon is csak sok magyarázkodással, rábeszéléssel lehetett célt érni. Szoknyában és ruhában is csak a bokáig érő a valami, ha pedig még forog is... Térden felül érőt nem hajlandó felvenni, az túl rövid, és nem szép.
(Bevallom, kicsit lehet zsarolni is a kedvenc szoknyával: ... akkor nem veheted fel... odaadom annak, aki szót fogad... stb. és ez mindig beválik!)

Ízig-vérig nő ez a lány; topánkák, táskák, parfümök és szájfények mindig jöhetnek, bárkitől kunyerál (nem eredménytelenül), ha másképp nem lehet, hát kölcsön kéri a cuccokat...
Ahogy nő, egyre jobban tudja, mi mivel talál, mindenkin észreveszi a szépet és ízléseset, azonnal dícsér, és egyelőre gond nélkül kimondja hangosan, ami szerinte "nem szép, nem áll jól".
Mostanában rögtön felmerül benne egy kérdés: ha más szép, akkor ő már csúnya? vagy Ha a más ruhája is szép, akkor az övé csúnya lett?

Már engem is elkezdett öltöztetni. Odajön a szekrényhez, és véleményezi a szoknya hosszát, színét, ha jól választok, vagy ha szerinte nem. Megdícsér vagy elmarasztal...
A férfiakon is észreveszi a szép inget, új nyakkendőt, szép cipőt, bármit, mindent...

Hajjaj, vár még rám eztán sok gyönyörűség!

12 megjegyzés:

Abigél írta...

Ez van,ha lányod van!
Nálam még a fiúk is kritizálnak,azaz inkább csak ÁDÁM.Nekilegalább van ízlése is:)

Both Erika írta...

de jo volt ezt olvasni, jot derultem, asszem kicsi Evodia is ilyen lesz. Egyszer tavasszal a mamaja megdicserte, hogy szep a ruhaja, mire o magara mutatva ezt mondta: "Ebo csinos"

Józsi írta...

A nyárral kapcsolatban : megkérdezik a székely bácsit, milyen volt a nyár. Mire a válasz : ha jól emlékszem, az idei nyár ejsze egy szeredai napra esett...
Igy ne csodálkozz Boró kérdésén :)

Heidi írta...

Nagyon aranyos! igen izig vérig nő ez a lány:D

iri írta...

Nekem ez az egesz olyan ismeros!

Zsuzsa írta...

Nagyon aranyos! Tudja mit akar!:) És ez nagyon jó!

Anna írta...

:) Nem semmi! Telmánkon jobban látszik, hogy fiúk között nő fel... :( Most már legalább főzőcskézik és beöltözik a cuccaimba. Kezdek megnyugodni!!!

Lea Mónika írta...

hehe....aranyos ez a Boróka!:D
Valóban igazi nő...és van ízlése, úgy látszik! emlékszem D.ra is megmondta, hogy csúnya szakállal:)), meg nekem is sokat húzogatta egy fülcsimet, ami tetszett neki... kicsit megsinylette a fülem azért:D:D

encóka írta...

én meg csendben irigykedem ...

egy anya írta...

Az én Mesim pont fordítva: csak nadrágban...:(((

Borzási Márta írta...

Játékra hívlak! Kukkants be hozzám:)

Budai Evódia írta...

élvezem:)