2010. szeptember 10., péntek

havasi kürt

Tárkányban voltunk koncerten, a tegnap. Svájcból érkeztek az előadók - havasi kürtöt fújtak, de gitároztak is közben, meg énekeltek, és csudaszépen jódliztak. Szép muzsika volt, és tartalmas szavak hangzottak el a zeneszámok között.
Lorenz (a kalapos, szakállas férfi) elmondta, hogy"...keresztyén voltam, de nem hittem." 24 éves korára annyira tönkrement az élete, hogy véget akart neki vetni, de nem sikerült (a fejéhez tartott pisztoly nem volt hajlandó elsülni). AKI az életét adta, útját állta ebben. Találkozása Jézus Krisztussal felforgatta az életét. (8 éves korában kezdett el cigizni, és 12 évesen alkoholt fogyasztani. 14 évesen volt először annyira részeg, hogy kómába esett...) Amikor a Bibliából kiolvasta, hogy csak azok kapnak bocsánatot, akik maguk is megbocsátanak, elment a szüleihez, hogy bocsánatot kérjen tőlük (amúgy már hat éve otthagyta őket). Az apja bolondnak nézte ezért... Már 30 éve házas, de utazásai során újra meg újra szerelmes leveleket talál (feleségétől) elrejtve a dolgai között - nekünk is megmutatta a legfrissebbet. :). Szép bizonyság volt.
Azt is mondta, hogy aki a következő koncerten szeretné majd fújni a havasi kürtöt, addig gyakoroljon slagon. (Ábel nagyon belelkesedett!) Mesélt még egyebekről is, érdekességeket.
Ja, a tolmácsa kolozsvári volt. Mindig megdöbbenek a kolozsváriak tájszólásán :P.
Sokan voltunk ott a körzet gyülekezeteiből is, szép és jó volt, megérte!



7 megjegyzés:

Abigél írta...

Erre csak azt lehet mondani hogy jó az Úr és kegyelmes az övéi iránt.Dicsőség Neki!

Salomé írta...

Nem ide illo a kerdesem, de mit dolgozol? Evodianak a blogjarol olvastam. En is konzervalok meg itt Kanadaban is. Elvezem. Puszillak, es jo munkat. Adina

Lea Mónika írta...

azigen, mekkora kurtok!!
de kar, h nem lehettem en is ott!
a biz.tetel pedig csodalatos! vagyis az Ur;;)

ui. ja, es azota Abel gyakorol a slagon?:D:D

Mike Adina írta...

P.Adina,"csak" itthon dolgozom. Nincs még munkahelyem. Ez imatéma azért.

Mike Adina írta...

Ábel még nem kezdte el a slagot fújni :). Ahhoz elő is kéne venni...

Névtelen írta...

Hát, ezt én is meghallgattam volna :) zsoki

Anna írta...

pál is látta őket Somlyón a (tábori utótalálkozó volt a fiataloknak, Lóna, Balla, Somlyó) román baptista imaházban. Nagyon pozitivan véleményezte, akkor szerintem is jó lehetett. Ő is kiemelte, hogy sok mély lelki tartalom volt, és nem show-nak érződött az egész hanem szívbőljövő szolgálatnak. Örülök, hogy láthattátok ti is.

Veled imádkozok a mukakérdésen.
Nekem is téma, de kizárólag úgy hogy itthon végezhessem. Ezért nagyon limitáltak a lehetőségek.