2010. november 1., hétfő

Nem jó egyedül!


Boróka nagyon nem szeret egyedül aludni. Mindig fírol, hadd aludjon valamelyik testvérével... Pénteken vagy szombaton szoktam inkább megengedni, mert másnap nincs iskola, de lényegében mindegy, mert úgyis velük egyszerre kel.
Sok beszélgetés volt már e témában, ő nagyon jól tud érvelni: nem igazság, hogy ő egyedül van a szobájában, míg a fiúk, persze, ketten vannak, hiába külön ágyban alszanak. És persze te is (mármint én) mindig édesapával alszol.... csak én vagyok egyedül.... és ne mondd, hogy öleljem meg a macit, vagy aludjak egy babával, mert én a családdal akarok lenni! Kéri persze a kistestvért is, bár az sem lenne gyors megoldás "magányára" :).
Mikor aztán elalszanak a hancúrozás és a mesemondás után (a fiúk mesélnek ilyenkor, kérésre/parancsra), Boróka álmában is ellenőrzi, hogy mellette van-e még a hálótárs, simogatja az arcát... (Ezt olyankor láttam, amikor betakarni mentem a szobájukba.)

Nem az a típus, aki sokáig elvan bármilyen játékkal.... ő valakivel-valakikkel szeret játszani. Ma is hívtuk Eunit, és olyan jól elvannak. Volt már a szobában bolt, meg orvosi rendelő, meg iskola, meg minden.... Lehet, hogy rám hasonlít ebben a "valakivel együtt lenni jó" dologban. Nálam a nagycsalád "az oka" mindennek. (?) Gondolom, nemcsak.

17 megjegyzés:

Mike Adina írta...

A kérésre/parancsra dolgot úgy értem, hogy Boróka kér vagy parancsol :) Én átengedem ilyenkor a terepet, vagy csak beszólok... amit épp kell, megerősíteni, vagy lecsendesíteni :)

iri írta...

Megha nem is "gyors" megoldas, csak ez az egyetlen megoldas maganyara persze ha a megoldas nonemu, mert ha nem...

Mike Adina írta...

Ha nem, akkor a fiúk kérése lenne "teljesítve" :).

Kiskukta írta...

Nálunk a kicsi ilyen ragaszkodó, mondjuk nálunk könnyű, mert lány mindkettő. De hogy kényelmesen elférjenek átadtuk nekik a nagy franciaágyat, mi meg alszunk a kihúzható kanapén, de legalább csend van éjjel:).

Anna írta...

:) Ez jó volt!
Nagyon tetszik a kép.

Névtelen írta...

hehe, de jo:))...en is mindent inkabb valakivel szeretek csinalni mint egyedul.....na de az egyuttalvas..tiszta makom volt,h egyszobank volt Anettel kulonben soha a vilagert sem vettem volna ra,h velem aludjon:P...meg akkor kicsi koromban is sokszor halat adtam,h nincs kulon szobank:))..megpusztultam volna:)
Abigel Brigitta

Borzási Márta írta...

Olyan jóízűek a bejegyzésid Adina! Köszönöm! Csak így tovább!

Szilvia írta...

nalunk JOshi akar mindig atjonni hozzank,hiaba van Dominik a szobaba...

H. Mária írta...

Milyen igaza van! :) Annyira aranyosak a képen. :)

Borzási A. Kriszta írta...

mi az a fírol?

Abigél írta...

Kriszta,a fírol,az annyit tesz hogy befolyásolni próbálja a másikat,jobb belátásra bírni a magunk igazával kapcsolatban.:)

Abigél írta...

Amúgy nálunk is így van,Abigél szívesen játszik a nagyokkal,és csak velünk akar aludni este is.Így amikor jól álomba merült,akkor szoktam átrakni a sajátjába.

gitmargit írta...

Hát a mi gyerekeink mind ilyenek! Egyik sem szeret egyedül aludni.. nem is tudnék egy gyereket egyedül elképzelni éjjel a szobában... talán azért mert én is nagycsaládban nőttem? hm-hm.. lehet, de nem biztos, ugyanis én is olyan típus vagyok, hogy semmit sem szeretek egyedül csinálni és irtózom egyedül lenni, még most is "nagykoromban".
Nálunk sokat vándoroltak a gyerekek pedig 4 évig összetolt ágyakban aludtunk 8 a mi agyunkhoz egyik oldalról is meg a másikról is hozzá volt tolva egy ágy a gyerekeknek. Most hogy a két nagy már külön szobában alszik, és éjjel valamiért az egyik átjön, nemsokára a másik is megjelenik, mondva, hogy én nem fogok ám egyedül aludni... Hát nem is kell, én azt mondom. Elvégre ezért adott minket egymásnak az Isten.

szinne mike anna írta...

1. Nekem ugy remlik, mintha a firolasnak lenne valami koze a "fir hang" kifejezessel, habar az hamis hangra vonatkozik...lehet csak a fantaziam eredt szabadjara...de talan megsem:"fírol: becsap, rászed, felültet, szédít" hmmm. Mindenesetre ez a foto "priceless":) OK-OK, mindent meger!
2. Na es ez a mai mondolat nekunk itt de aktualis!!! "There is only one problem with political jokes - they sometimes get elected"Ha-ha. Epp fustolgunk, hogy CA-ban abszolut semmit sem er a szavazatunk, pedig voltam a tegnap szavazni...hala Istennek a tobbi allamokert. Koszi:)

Anna írta...

Gratulálok a gyereketető játéknyereményhez! Használjátok sokszor jó egészsében.
Puszi.

Zsuzsa írta...

Olyan aranyosak!:)
Gréta is szokott ilyet csinálni.:)

Ferencz Adél írta...

Nagyon jó ez a kép!