2011. július 2., szombat

Sokat

dolgoztam a héten. Elkezdtük a nagy takarítást, örülök, hogy nem csak terv lett belőle. Istenünk gondoskodott segítségről is, úgy ahogy csak ő tud, mert én nem bírom úgy a menetet. Délelőtt még csak oké, de délután nagyon húz a hasam :)). Hálás vagyok Istennek, hogy szeret Anyukán, meg Zsuzsi nénin keresztül is, de ez csak a lista eleje most...

Különben is, a vakáció legalább olyan kihívás, mint az iskolaidő, az anyukák tudják, miért. Hasznosan lefoglalni a gyerekeket, hogy mindenkinek jó legyen - nem kis dolog. És ilyenkor nem elég, ha az én fejemben összeállnak a dolgok - le kell bontani gyakorlatra.
A fiúk felváltva szolgálatosak a konyhában, aznap ők a jobb kezem; főzünk-sütünk-mosogatunk-pakolunk együtt. Hát nem könnyű türelmesen tanítani őket a számomra megszokott, magától értetődő dolgokra... Aztán, aki épp nem konyhás, az egyebet segít, amire megkérem. Jólesik, hogy általában szívesen is teszik. Természetesen nagyon ügyelnem kell az egyensúlyra, hogy legyen nekik kikapcsolódás is, játék, meg ami jólesik (pl.foci, Fifa), közös szórakozás. Kerestem a neten régi magyar filmeket, meséket, így találtam rá pl. A palacsintás királyra, vagy Jules Verne: A dunai hajós c. regényének filmváltozatára...
De szoktunk römizni együtt vagy zenét hallgatni, beszélgetni, és megbeszélni, rendezni a napi súrlódásokat, konfliktusokat.
Borókának is folyamatosan kell a társaság, barátnők, játszótársak, mert nem szereti "egyedül", meg aztán néha elege van a fiús mulatságokból. Nekem meg a sok visítozásból.

Most bezárkóztam, hogy hagyjon mindenki békén, és egy-ültemben megírjam, amit akarok, meg elolvashassam a leveleimet anélkül, hogy valaki a hátam mögött legyen még. :)

Ja, és a bébiruhák még mindig várakoznak a szétválogatásra. Inghegy vár vasalásra is, van mára program.
Holnap bemerítés Fenesen, örömünnep, áldás.

7 megjegyzés:

iri írta...

Na most ha ket lepesre lennel tolem....
Orvendek annak amit megtehettel, na meg a bejegyzesnek, meg kerek belole!
Meg a kep is nagyon tetszik(a varakozas)

Mike Adina írta...

... akkor, ugye, megölelnél?

csillag írta...

de még én is megölelnélek :)
Sok-sok erőt neked:)

Névtelen írta...

Nem csak megölelnélek,vasalnék is.
Annyira tetszik a nyíltságod,olyan természtes,öszinte,valóságos tudsz lenni.Sok erőt továbbra is.

Elisabeth írta...

Én is köszönöm ezt az őszinte bejegyzést..és én is segítenék vasalni..mivel nem lehetek ott, hát imádkozom ma is Érted, örülve, hogy vannak szerető szívek akik segítenek. Isten áldjon és lepjen meg segítő szívek , kezek gondoskodásával..gyermekeidnek is biztos biztosít meglepetéseket ezen a vakáción is. Puszi,E.

iri írta...

Meg olelnelek, de foleg vasalnek en is!

Budai Evódia írta...

na, most érkeztem idáig. én is vasalnék, csak már ilyent gondolni sem merek. de hátha úgy járok, mint a példázatban lévő... nem mondok semmit és...