2011. október 28., péntek

ez tényleg a margójára

S.B. ma elindult világgá. Vagyis Spanyolországba. Bepakolt a bőröndjébe, megtömött még egy rafiaszatyrot és egy mappát is odatett. Repülővel tervezte az utazást. Engem közben az foglalkoztatott, hogy vajon mivel keseríthettem el.... De megnyugtatott, hogy ez csak játék. De igazi. Fél óra múlva mégis úgy döntött, hogy nem megy világgá. Rövid idő múlva bejelentette, hogy mégiscsak elutazik Spanyolországba - de visz engem is!

Felajánlotta, hogy segít a puding-készítésben. Vagyis szívesen kinyalja majd a tálat.

Meg azt mondja: menjünk Amerikába. Mert akkor találkozhatok Mike mamával, és nemcsak telefonon beszélgetek vele...


Ábelék hetek óta János Vitézről témáznak irodalomórán. Egyik fogalmazásában ezt adta Kukorica Jancsi szájába: Nekem többet ér Ilus, mint ezüst, arany,
Nekem többet ér ő, mintha sok pénzem van...

Szólok a családnak, hogy a kikészített csoki ajándék lesz, ne bontsák már fel... Mikor csomagolni akarom, látom, fel van bontva. Nem is kóstolta meg a bontogató. Csak annyira lett kibontva, hogy már nem lehetett továbbadni. :)

B. a tárgyakat legtöbbször pucc-nak nevezi. Nagyon nem élvezem. De elhallgatom. Ő meg mondjamondjamondja. Csakazértis. Hát izé :)

Mostanában J. megint a gitár-orgona-versek és kották között ingázik. Legtöbbször én szállítom le a realitás talajára. (Muszáj.)

Zsefi nagyon élvezi a mászik, mászik Bagari kezdetű csikizős mondókát... meg a tornázást is.

Kínai boltban jártam. Megláttam a telefonom tokját - vagyis hasonmásait -, és alig hittem a szememnek: négyszer olcsóbb volt, mint amennyiért én Váradon vettem. Kellett nekem ott vásárolni...

Szelektív hulladékgyűjtés. Kaptunk egy nagy sárga nejlonzsákot a pillepalackoknak. Azóta abba tesszük (alig van). Csütörtök reggel szépen kiraktuk a szemetes kuka mellé, hogy ha jön a kukásautó, vigyék el. Jött. Az emberek összeborították, amit mi szétválasztottunk. Tökéletes együtt működés. Idézőjelben.

8 megjegyzés:

Murray and Adina írta...

Ez nagyon jó volt! :)

Bartos Erika írta...

Jók a széljegyzetek! A napokban foglalkoztam én is a János vitézzel... (Megnéztem Jankovich Marcell animációját - ami szerintem nagyobbaknak vagy felnőtteknek készült- azon tűnődve, hogy hogyan értetem meg a gyerekekkel a szimbolikáját.) Az én fiam is készült egyszer világgá egy tornazsákkal, a lábtörlőig jutott. A szelektív hulladékgyűjtés a kukásokkal nálunk sem működik, csak úgy ha a falu központjába beszállítjuk a szelektív hulladékgyűjtőbe. Egyébként nálunk is összeborogatják :o(
Szép napot! Erika

Piroska írta...

Nagyon tetszett a bejegyzés, olyan "életszagú" volt. Időnként benézek a facebook-ra, látlak, de lebénít az a rendszer, nem tudok bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Itt meg néha többször is elolvasom a történeteket, és melengetem a szívembe.:)

Rena írta...

Ez nagyon kedves bejegyzés volt. Úgy jó, ha zajlik az élet :)
(nekünk is van olyan sárga zsákunk, de még nem jártam utána, hogy mit kezdenek vele...)

Lea Mónika írta...

jaaaj, ez olyan jóízű volt! már az első ijedelmem után, hogy ugyan ki akart világgá menni (nem esett le egyből, ki az az S.B....).
Az Ábel versén meg különösen remekül szórakoztam:D

Elisabeth írta...

Hát ez engem is úgy felderített, de sajnos azon nem igazodom el ki az S.B?Boróka nem? Adina örülök nektek nagyon és a bejegyzéseidnek is, ennek különösen. Hálaadó ünnepre készülve Értetek is olyan hálás vagyok! Tudd ezt újra..

Mike Adina írta...

SB - Salomé Boróka. Megkülönböztetésül írtam, hogy ne tévesszétek össze Barnabással (Barka).

iri írta...

Olyan szepen szetvalasztottad az esemenyeket szemely szerint s megis egy egessze all ossze(csalad).Mert csodalkozol akkor a szemetesen?Vagy talan nem is csodalkozol?!