2012. február 16., csütörtök

Igazából örülhetek

Második napja, hogy Boróka - aki magát szereti Pannának nevezni, egyedül elaludt ebéd után. Nála az alvás döntés kérdése. És eddig sehogy sem akart kompánia nélkül szundizni. Márpedig, mióta van egy kis Zsefi főnök a családban, nem mindig sikerül mellé bújni délutánonként, így az utóbbi (hó)napokban elég gyakran elmaradt az alvás. Este nem tudom túl korán lefektetni, mert van másik három is, akire figyelni kell, a fiúk szobája meg amúgy is a Boróéból nyílik...szóval, ez bonyolult...
Tegnap, mégis elég rövid rábeszéléssel sikerült rávenni, hogy aludjon már el egyedül (annyira ki volt merülve, hogy csak hisztire futotta az erejéből :P). Jutalmul "traffozhatott". Csak így működött a dolog. Meglepetésemre, hamar elaludt :).
Ma elmesélte, imádkozott ezért. Örülök, mert akkor egy fontos dolgot megtanult...
Ma délután ismét elaludt... és ismét traffozott :) Nagyon remélem, hogy ez egy jó szokás kezdete.

(Ugye, nem is morcos?) Aztán, a tegnap arra is rájöttem, hogy ideje lenne Zsefinek is elaludni egyedül :). Egyre nehezebben tudtam elaltatni, az édesapja meg nem futhatott mindenhonnan csak ezért haza - mert ez az ő "szakterülete" lett. Már neki (Zsefinek) is minden baja volt, sírt, vergődött, stb. de elaludni - azt már nem. Hát én gondoltam egyet - és szépen lefektettem a helyére, hagytam sírni egy kicsit, és aztán aludni sokat. Míg a hasa fel nem ébresztette. Ma délután is bevált ez a módszer :). Remélem, idővel elmarad a sírás, és csak alvás lesz.

(Játék közben elborult, és beszorult a két szív közé...) Hát így. Na, majd még mesélek.

13 megjegyzés:

Szilvia írta...

kulonoesen tetszik Zsefi bluza:)jo volt olvasni teged!puszillak

Névtelen írta...

Kedves Adina! Én még írni nem írtam Neked, bár sokat olvaslak. Nagyon örültem, hogy ezt a témát felhoztad, mert nekem is van itthon két fiam: egy 8 éves és egy fél éves :)). A nagyobbikkal is ez probléma volt anno, de minden igyekezetem ellenére a kicsivel is hasonlókat élek át, mint te Zsefivel. Sok sírás nélkül szerinted ez nem megy? Csak azért mert azt nagyon nehezen viselem :)) És tényleg csak leraktad és elaludt? Én úgy vettem észre, hogy ilyen esetben inkább jobban felébred, vagy szerinted tévedek? Nagyon szép a családod és örömmel olvasom a blogodat :)). Üdv.: Vivien

Zsuzsa írta...

Kedves bejegyzés:) köszi.
Aranyosak a gyerekek!

Mike Adina írta...

Kedves Vivien,
az a sok sírás valójában nem olyan sok igazából. Érdemes lemérni ezt az időt, mert sokszor a pár perc fél órának tűnik az anya fülének-szívének :)

Engem igazából megijesztett, amikor a tegnap olvastam, hogy akit 6 hónapos koráig ölben vagy másképp altattak, nehezen fog rászokni az egyedül elalvásra.
Tegnap este, az előírás szerint fektettem le, kb. 9 órakor: megszoptattam, 15 perces büfiztetés után szépen lefektettem, és elaludt! Hálás vagyok, és kitartó leszek ebben.
Sikert kívánok neked is, szeretettel.

Budai Evódia írta...

gratulálok, vagyis szívből örülök ennek a jó hírnek! szükséged volt már nagyon erre a kis szusszra. és külön megörvendeztetett az, amit Boróka megtanult. nincs ennél szebb pillanat a gyereknevelésben. tudod, kicsit "irigyeltelek" is néha azért, hogy altatnod kellett:):)

Mike Adina írta...

Jó, hogy mondod. :)
Azért, nekem is drága pillanatok voltak az altatások, mert én tíz perc alatt kipihentem magam. Azon kívül pedig, a kis beszélgetéseink, mesélések - igazi minőségi idő. Ezek szerint eztán másképp kell minőségizni.

Lea Mónika írta...

édes - minden, mindenki:)

Klári óvó írta...

:) látom nőnek rendületlenül a gyerekek... :) az alvási szokások kialakításához pedig mindenképpen nagyon sok türelem és kitartás kell... ha túl hamar feladod, nem megy.
Nálam az oviban van olyan kislány, akinek az anyukája a mellettünk levő csoportban tanít, a kislány az én kis tanítványom... akárhányszor ráveszi az anyukát, hogy az ő csoportjában aludjon... sikertelen a délutáni alváspróba... A mi csoportunkban mi óvónénik az altatásra is nagy hangsúlyt fektetünk, nemcsak azért, mert ha minden gyermek alszik, akkor egyszerőbb (csend, és hagynak dolgozni), hanem mert akkor délután otthon sem nyűgösek 6-7 óra körül már, hanem tudnak minőségi időt tölteni a szülőkkel is.
Sok sikert továbbra is a nevelésben.

szinne mike anna írta...

Ket sziv koze beszorulni a legbiztonsagosabb eset:) Nagyon ugyesek es edik vagytok mindnyajan:)

Imre Sz. írta...

Adina, mi az a traffozás?:))
És a kompánia?:))) na jó, a kompániát én tudom, de gondolj azokra is, akik nem:))

szinne mike anna írta...

szoval akkor mi is az a "traffozas"? ez en oldalamat is furdalja a kivancsisag:)

Mike Adina írta...

Itt próbáljátok ki a traffozást, és mindent megértettek: www.traff.hu

encóka írta...

olyan rég olvastalak, és milyen rosszul tettem... :d
BArkának jól áll a szemüveg!