2009. április 30., csütörtök

rugalom - asszem, ez egy új szó :P


Sok-sok fejtörés között eszembe jutott, hogy többször is pozitív tulajdonságomnak neveztem meg a rugalmasságot, spontaneitást. Akkor mért is olyan nehéz egyfolytában annak lenni?

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Ni Boróka!
Hát azért a rugalom meg a spontanum nem épp ugyanaz, vagy? Mert mondjuk ha valaki rugalmas, akkor lehet épp valaki más volt spontán, s ehhez kell alkalmazkodni, rugalmasnak lenni, de ha valaki spontán, akkor legtöbbször ez a személy nem rugalmas, mármint azt várja el, hogy más alkalmazkodjon az ő spontaneitásához. Vagy lehet, hogy személytől is függ. Ahány kút, annyi pompa.
De viszont ami a képen látszik, az egyben spontán is (gondolom) meg rugalom is...

Mike Adina írta...

ja, a két szó közé nem tettem egyenlőségjelet, dehogy!
szerintem a rugalom meg a spontenaitás azért kéz a kézben jár, vagy legalább közel egymáshoz :)

encóka írta...

minden egyfolytában nehéz :(

iri írta...

Hat en inkabb Borokat is nagyon rugalmasnak, s spontannak latom.Ami teged illet biztos vagyok benne hogy megtalalod a valaszt ra.

Márta-Zsófi írta...

Szerintem is együtt jár a rugalmasság a spontaneitással. Rugalmasnak kell lenned ahhoz, hogy spontán tudj cselekedni, és ugyanakkor ne utasítani el a kívülről, belülről jövő spontán ötleteket a merevségünk miatt. Na jó, lehet hogy megismételtem mindenkit:)
Én néha túl rugalmas vagyok, főleg lánykámmal kapcsolatban, és elrugaszkodok a valóságtól, és nem férek bele bizonyos keretekbe, enyéimbe, másokéba, férjemébe..
Azért gyakrabban lehetnének spontán gyereknevelési mentőötleteim:)

Maria Smith írta...

erdekes kerdes ahoz hogy valaszt megtalald tobb explication kell ahoz hgy ezt mi valtotta ki benned?! Szerintem a kepet nezve mind ketto szeretnel lenni de te igy szoktatd etetni BOROT ennyire nekioltozve es sietve ill futtabol? Szerintem jo mokas kep...mosolyt csalt az arcomra foleg azert mert magamat lattam benne! Ugye vendegsegben vagytok es Boro nem igazan akar indulni te meg mar utra keszen? meg a taskad is az epp az ajto mellett vagy a taska mar el is ment....?:)))

Apropo en blogom Jon meg rendfesen dolgozik Julius 17 utolso munka napja a fiam 2ik suzlinapja...mar alig varjuk az ujjabb megpihenest ugyanis nekem is 15 en van vege a munkamnak....munkanelkuliek lesuznk ilyen sem volt eddig na de lesz...lassan de biztosan fopl kell kossenm a gatyamat es rugalmas es spotan leszek meg csak gyakorolnom kell! Pusz

Mike Adina írta...

:)) a képet nem illusztrációnak szántam, bocsi... csak gondoltam, ne árválkodjon ott pusztán néhány sorocska. az élet összekuszálódó apróságait bogozgatva írtam, amit írtam. (amúgy tényleg vendégséges kép ez, egy gyerekbemutatás utáni vacsorán készült)