2009. június 5., péntek

...


Sokszor szavak nékül maradok, amikor látom, mit művel ez a leányzó. Valamelyik nap J indulni akart valahová az autóval... keresi az autókulcsot, nem találja. Ez mondjuk, nem olyan rendkívüli szitu, előfordul... De most tényleg nincs meg, pedig ott volt a konyhaasztalon a lakáskulcsok mellett, és a többi kulcs megvan. Kerestük.... végül megtaláltuk az autóban, Boróka elcsente, beült vele a volán mögé, be is tette a kontaktba... szerencsére itt a vége a sztorinak, mert rátaláltunk. De csak pár nappal ezelőtt nagyon is szemfülesen kihasználta az alkalmat, míg búgó motorral, sofőr nélkül állt a autó a ház előtt (asszem J. bement, hogy kinyissa a garázsajtót), gyorsan bevágódott a volán mögé, és leállította a motrot. A fiúknak bezzeg sosem jutott eszükbe ilyesmi...

Na, de nem is ezt akartam eredetileg elmesélni, hanem:
Borókát tegnap óta a hasmoneusok gyötrik (J így nevezi a hasmenést:D), így ma nagyrészt ágyban volt, mesét nézett (Kukori és Kotkoda). Persze, hogy megunta, és bezgette a laptopot; idővel aztán kikapcsoltam a mesét, de a gépet nem. Gyanús csend után megkérdem tőle, mit csinált: Hát, néztem a rossz bácsikat - mondja huncut mosollyal. Elszörnyülködve trappoltam fel a szobába, s látom, hogy a Jákób c. film megy... a rossz bácsik :). Csak ő tudja, milyen véletlenek folytán sikerült elindítania a filmet, mert azért nem gondolom, hogy tudatosan már kezelné a számítógépet. Kapkodhatom a fejem.

14 megjegyzés:

Unknown írta...

Most az a kérdés, hogy autóverseny pilóta lesz vagy számítógép szaki...

Budai Evódia írta...

szerintem eltudja indítani a filmet:P Máténak is egy percbe került megtanulni, és magától!:) ezek a mai gyerekek!:D:D
de Boróban olyant adott az Úr nektek, akit nagy kihívás nevelgetni!:)te is ilyen voltál?:P

Mike Adina írta...

hát,nem tudom, nem emlékszem... anyukám azt mondta, jó kislány voltam, nem sok bajt okoztam :D
megkérdez azért apukámat is...

Maria Smith írta...

Na kerem itt egy egesseges gyermek!!!Nagyon orulok hogy hallom hogy szepen nevelkedik....mert tudod am?! nem az a normalis gyerek meg a jo gyerek aki ott ul ahova teszik! Hat elvezd ezeket az eveket! Az en fiam meg mostanaban mindenhonnan ugranni akar le....es meg a prnakat is kiteszi hogy nem am megusse magat! Es meg nincs ket eves! Jo szorakozast es jo odafigyelest mert hat nevetunk de ne sirjunk! Mindeg azt mondom magamnak....!

pusz

Betti írta...

:)
Mozgalmas az életetek nektek is!

Maresz írta...

Élelmes és okos kislányotok van:))). Mi is voltunk már hasonló helyzetben az autóval. Hála az Úrnak, nem történt baj. Az az igazság, hogy akkor én is meglepődtem. Azóta vigyázunk arra, hogy az autókulcs ne maradjon az autóban vagy más könnyen elérhető helyen.

Budai Evódia írta...

:):):)

gitmargit írta...

Szia Adina, én így ismeretlenül írok, mert csak innen a blogodról ismerlek (amúgy Szlovákiából...).
Nagyokat mosolyogtam, mikor olvastam Borókáról, mert a mi lányunk detto, és őt is most irattuk be az oviba, szeptemberben lesz 3 éves. Szóval nagyon tudom milyen lehet egy ilyen lánnyal :) Lehet, érdemes lenne tapasztalatcserét tartani - ha nincs ellene kifogásod.

Mike Adina írta...

persze, hogy nincs, margit!

iri írta...

En ismetlem magam:anyja lanya

iri írta...

Meg megjegyeznek annyit hogy Miriam is(3 ev mult) kezeli a gepet s nem veletlen hanem beinditja kedvenc filmjet.

zsuzsa írta...

Nagyon aranyos lányotok van!:)

Mike Adina írta...

hiszek nektek, Evó, Iri! :)

marika írta...

nahát ez a lány:))