2010. április 23., péntek

Variációk aprópénzre

jobban mondva, mi mindent kaphatunk a boltban, visszajáró helyett.
Leggyakrabban cukorkákkal helyettesítik a banikat, de kaptam már rágcsit, gyufát és papírzsebkendőt is. Ja, gyógyszertárban fájdalomcsillapítóval vigasztalnak.
Ma, a postán, 50 bani helyett egy golyóstollat, magyarán pixet kaptam visszajáróként. Magyarázat is volt hozzá, amely így szólt: ő ugyan nem tehet arról, hogy mindenki "nagypénzzel" jön... Én meg mit teszek? Mosolyogva megköszönöm a pixet, mondom, hogy semmi baj, jó lesz így is.
Végül is, jobb, mintha semmit nem kaptam volna, nem?!

Ti kaptatok már másféle visszajárót?

12 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

na, megyek én is Belényesbe, ha ott golyóstollat adnak.:D

én eddig csak cukorkákban, rágókban részesültem...:P

iri írta...

En sokkal furcsabbul jartam Olteniaban.Buszjegyet akartam valtani s 1 lejt olyan aproban adtam a sofornek(ket 5 banis is volt)hogy nagy mergesen visszaadta s igy felaron utaztam!He He!Mert newm akarta elhinni hogy nem volt szandekomban 50-est valtani 2 lej miatt.Vagyis, hogy egyeltalan lenne annyi penzem!

Maria Smith írta...

Ez aztan nagyon jo....nagyo elveztem! Eszembe jutott Jonathan micsoda ilyedten nezte amikor cukrott nyomtak a kezebe apro viszajaro helyett ez olyan jo mesebe illo....:))) Reuben mindeg nagy penzel fizetne akkor ha mindeg cukrot kapna viszajarokent...
Jut eszembe gyerek korunk gumella ragogumija meg a fagyik amik szinesitett jegkremek voltak...:)))ajaj szep idok!!

Hilda írta...

Egyik alkalommal nem volt kedvem lemenni a piacra almát venni , inkább lementem a sarki boltba és betettem a zacskóba 3 almát , kimérik és mondja , hogy 1 lej 5o bani lesz odaadok neki 2 lejt és azt kérdezi nem tehet inkább 5o baniért még egy almát :) nem utasítottam vissza :P
De leinkább mi is cukorkát és rágcsit kapunk visszajáróként :)

zsoki írta...

vidd magaddal a kapott cuccokat és legközelebb te is azzal fizess aprópénz helyett! Kipróbált recept, beválik :D
hehe

Betti írta...

Hú, de nem szeretem az ilyen visszajárókat. A vevőtől persze nem fogadnak el egy cukorkát 50 bani helyett. Igyekszem, hogy legyen apróm, s ha lehet visszautasítom az ilyen visszajárót. Postán lehet kérni egy 50 banis bélyeget, majd egyszer következőleg is, és két ilyen bélyeggel lehet levelet küldeni. Gyógyszertárban meg mondom, hogy nem használok aszpirint, meg fájdalomcsillapítót, adjon akkor már 1 c-vitamint, esetleg kettőt.

Abigél írta...

Érdekes,én is kaptam már otthon ilyesmit,először nem tudtam mit akar vele,majd látva értetlenségemet,elmagyarázta h nincs aprója.Aha,így már más.:)
Nálunk ezt úgy oldották meg,h kivonták az 1 és2 forintosokat.De megint csak az állam és a bankok jártak jól,mert az árakon még mindig feltüntetik,így: 1997.-ft,vagy:223.- ft.Nos...a magyarok nagyon tudnak.

V. Anna írta...

Egyetemista koromban az egyik évfolyamtársam összegyűjtötte a cukorkákat és megállt a pult előtt, nyújtotta az onnan kapott cukorkákat és azt mondta: "én most pedig kérek egy kenyeret" persze viccelt:))))

Mike Adina írta...

Minden esetre, ha gyerekek vannak velünk ilyenkor, nagyon jól járnak :)

Klári B. írta...

hat igen, kaptam mar en is cukorkat, nessz kavet, ragot, csomag PZS-t, ...

Budai Evódia írta...

Zsóki trükkjét megcsináltam a sarki boltossal (a kapott csomagolt cukorkát betettem a pénztárcámban és még aznap visszatértem valamit még venni..így) . azóta van visszajárója:P

zsoki írta...

Imi trükkje :D , ez az igazság na :D