2010. július 18., vasárnap

3. állomás - Zilah

Nos, péntek délre megérkeztünk Zilahra. Pirike néninél (Anyuka húga) volt a főhadiszállásunk.


Egyetlen unokáját, Kincsőt is ott találtunk, aztán a gyerekek hamar megbarátkoztak.


Kipakoltunk, megszusszantunk, majd a finom ebéd után elaltattuk Borót, s csak aztán indultunk Bözsi nénihez, aki viszont Apuka egyik húga. Ő is nagy szeretettel, meg finom túrós buktával várt. El is tüntettük az összest beszélgetés közben, még a barackokat is, pedig vacsorára Pali bácsiékhoz készültünk, aki viszont Apuka öccse...


A vacsora bőséges és finomságos volt, csak egy baj volt vele: keveset tudtunk fogyasztani belőle... remélem, Marika néninek elmúlt emiatt való bánata...


Másnap, a reggeli után Pirikéékhez látogattunk el, beszélgettünk, képeket néztünk, és persze megebédeltünk (4 fogásos ebéd, mámmá miá, mi lesz velünk, ha ilyen jól tartanak mindenütt? - ránk se ismernek majd otthon).
Barka mosódott el az Ernő társaságában, mig

József Pirikével beszélgetett.

Ebéd után ismét hazamentünk a lányunkat elaltatni, s mig ő kipihente magát, mi meglátogattuk Anyuka fiútestvérét, Gyuri bátyát és feleségét, Erzsike nénit. Ők mutatták ezt a képet is, Anyuka biztosan örül neki. Édesapja van rajta.


Példaértékű volt számomra az a szeretet és tisztelet, ahogyan egymással beszéltek, egymással bántak igy idősen is.

Na, legyen még egy csoportkép is, ha már feltöltöttem :)


Késődélután összepakoltunk, és Mocsolyáig autóztunk, ami hála Istennek, csak bő félórányira van Zilahtól.

(ó, nem találom a hosszú iiiiii-t, vajon melyik billentyű-kombinációval lehet előcsalogatni?)

6 megjegyzés:

szinne mike anna írta...

Jaj, de jo! Mar mindegyre lesben alltam az ujabb bejegyzesekert:) O de jo latni az orok fiatal Pirike nenjet; az o es a Babuci (kis Pirike) egyetlen Kincsojet! ...Es Gyurka batyjat, felesegevel Erzsikevel, az anyai nagyapank kinagyitott kepet, akit sajnos itt a foldon nem ismertunk. Es draga Bozsi nenjet, Palit (akit, legfiatalabb nagybacsink leven, tegeztunk:). A kellemesen ismeros nappalibol bizony hianyzik Boriska nenje kekszemu mosolya a szemuveg mogul...viszont Isten gondoskodott Pali batyjanak segitotarsrol a hatralevo evekre, aki szeretettel megvendegelte az ujfent rokonsagot:)...Aztan Bonis Piriket (hat rajta aztan nem fog az ido!meg mindig pont olyan mint Ghelaron:) es a ferjet. Itt a kis "cubical"omban bizony torolgetem a szemem... Edesanyanak lesz am meglepetes vasarnapra! Millio koszonet kedes "paparazzi" sogornom:)UI: bizony telve a csalad fenseges szakacsokkal:) Pirike nenje igazi profi (evtizedekig a vendeglo iparban dolgozott)

Abigél írta...

Jól néztek ki,egyenlőre nem panaszkodhatsz.Vagy csak behúztad a hasad? ...he-he

Lea Mónika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Mike Adina írta...

Mit számit, hogy behúztam-e a hasam, vagy sem, ha úgy is jól nézek ki, hm?

gerzsoka írta...

ALT+161 :) nagyon jo a beszamolo...

Mike Adina írta...

köszi, gerzsoka :)