2010. július 20., kedd

4. állomás - Mocsolya

A Mike család szülőfaluja. Piroska mamához mentünk szállásra. Ó, ez a kép annyira nem jellmző rá, hisz ő csupa derű és jókedv. Asszem, zavarban volt a fényképészkedés miatt, ráadásul evés közben "ténykedtem"...
De van itt más is. A temetőbe mentünk ki együtt... olyan közvetlen tud lenni... megértő, mint egy barátnő...
A "múzeumából" keritette elő ezt a régi családi képet is.


Na, itt vannak a csirkefogók :). A három rajkó egész nap a csirkéket hajkurászta. Ez itt egy boldog pillanat.


Vasárnap délelőtt a mocsolyai imaházban és gyülekezetben voltunk, kicsi de hm! Ebéd után mentünk le Ilona néniékhez, hogy Magdiékkal is találkozzunk (József unokatestvére). Kicsit komor vagyok ezen a képen, de elmúlt... :)

Ilona néni (Mike Gyula bátya felesége) és lánya, Magdi. Hasonlitanak.

Hétfőn délután szedtük fel ismét a sátorfánkat, de addig még volt valami...

5 megjegyzés:

szinne mike anna írta...

Oh, Mocsolya! Gyerekkorunk Edenkertje! A mi hajdani Mikemamank konyhajaba,Miketatonk mesebeli portajara senki sem illene olyan tokeletesen bele, mint Piroska nenje. Az eredeti terv szerint Bela batyjaval egyutt elveztek volna nyugdijas eveiket Mocsolyara hazakoltozven, de hat ember tervez, Isten vegez...es bizony az Ilona nenje konyhajabol is meg nagyon szokatlan, hogy hianyzik Gyula batyja. Kedves Magdi (az en iker-unokatestverem, t.i. egyidosek vagyunk:) De jol esett ott veled a reggeli tea es zsiros kenyer! ...es mennyit labdaztunk! Istene a hala, hogy meg melleted all a ferjed, bizony nem kis proban mentetek keresztul. Remelem, meg raborul az oriasi diofa a Mikemema nyarikonyhajara, es a tato lugasa is "csipegetetlenul" megvarja, amig az erett szolot szepen rendje-modja szerint furtonkent nyisszantjak le:)...ezt a szep tervet nekunk mindig sikerult szabotazsolni:) De jo, hogy a ti gyerekeitek is mocsolyai emlekekkel gazdagodnak!

Abigél írta...

Csak egy megjegyzés,és csak neked:)
Ez a klumpa nem megy az egyéniségedhez! Azt hiszem így szokták mondani:))

Abigél írta...

Bocsi,de ma jobb kedvemben vagyok:)

EVI írta...

Vártam ezt a beszámolót,mivel az én gyökereim is odavalók,a gyerekeimé pedig duplán.Örülök,hogy abból a kicsi faluból olyan "nagy" emberek származnak ,mint Mike Béla tv. és Veress Annuska tv.Adja az Úr ,hogy az utódaik kövessék példájukat.

Mike Adina írta...

Abics, mi az a klumpa?