2010. július 20., kedd

5. állomás - Balla

József szülőfaluja, hatéves koráig laktak itt, apósom itt volt akkoriban lelkipásztor. Új imaház épült itt nemrég, én most voltam benne először. Nagyon szépen énekelt az énnekar, jó volt a sok érett hangot hallani :).


Ez a kép a középső lány, Hédi miatt készült, aki tudja, hogy sok verebecskénél drágább az Úr szemében. Eddig csak blogbarátok voltunk, mostmár nemcsak. Köszi, hogy odajöttél hozzám az istentisztelet végén.

Meglepetés volt még az is, hogy ott találkoztunk Dimény Istvánnal, József zenész barátjával. Merthogy neki aznap volt az eljegyzése, ott Ballán. Menyasszonya a kép jobb alsó sarkában látható. Véletlenül ő is odakerült, mig István énekelt... vagy, mostmár a közelében a helye igyis-úgyis :)...Itt prédikál, az én Józsefem.


Itt meg Ábellel énekelnek.



Az istentisztelet végén sok "repetát" kértek az énekekből, meg is jegyezte Ábi, hogy "Na, itt jól megdolgoztatták édesapát!"
Vacsorára egy kedves házaspár, Szilágyi András és (Király) Kató hivtak meg... sok-sok sztorit mesélt Józsefnek a régi szép időkből... elő is jöttek az emlékek a passziv memóriából... Gondolom, hogy Anyuka és Anna is sokat tudna mesélni...


Későn értünk haza Mocsolyára, de Boróka megvárt... ő egész délután a csirkéket gondozta, etette-itatta, még a lábukat is megmosta szappanos vizzel :), meg nevet adott mindegyiknek... jól szórakoztatta Piroska meg Ilona néniéket...

9 megjegyzés:

szinne mike anna írta...

...es Balla, gyerekkorunk tokeletes szinhelye!... hogy akkor mar teljes legyen az emlekek lavinaja:), vagy inkabb vizesese (az most kellemesebben hangzik:). Kerlek szepen Ballan az istentisztelet utani enek/zene az hagyomany (the best possible pastime activity!). Istentisztelet utan altalaban vagy az enekkar, vagy a zenekar gyakorolt, a padokban ulo nenik bacsik bekapcsodtak az eneklesbe (en mar csak tudom, ott ultam Kiraly mama mellett az oszlopnal, amelyre valami oknal fogva abban az idoben pokhalo-diszitest festettek - az volt a divat, es o is enekelt). Abelnek (meg a tobbi Mike unokanak) a zenei gyokerei bizony ide agaznak vissza. Az egeszet bearanyozza a Kiraly Kato jellegzetes mosolya. Nyitott az otthona, konyhaja, pedans konyhaszekrenye de foleg a szive:)Ilyenek a ballaiak! Nem csoda, hogy messze videkrol oda jarnak a legenyek "kiraly-lanyokat" vadaszni:)...es ezeknek a fiataloknak a vonasai milyen ismerosek. Talalgathatom, melyik csalad (csalad keverek) sarja! Istene a hala Ballaert!

Abigél írta...

Az a híres-nevezetes Ballai énekkar lenne?

Kingabell írta...

Brasso a hanyadik allomas? :)

Lea Mónika írta...

jaj de edes ez a jany, te!:)):))

Lea Mónika írta...

na es mik derulnek ki... h ez az Istvan meg gitarozni is tud?:)) azigen!:))

Mike Adina írta...

Brassó is sorra jön, Kinga, várd ki ay augusytus 1-et! :) Csak győzzük szusszal...

eunika_balog írta...

a SZilagyi csalad nagyon kedves szemelyek nekem is jo naluk lenni vagy jo egyutt lenni szoktunk romizni egyutt:)

iri írta...

Bizony gondolom jooool tudore szivtatok a levegot indulas elott, hogy birjatok az iramot!
Nagyon jo hogy ezt teszitek , mar a gyerekek miatt is, ismerkednek s szamukra is felejthetetlen elmeny lesz(egyszer)

Anna írta...

Királymamának csak az ágya mellé ülhetnél Anna! De vidám szíve még a nyomoruságai mellett is megvidámít minket amikor meglátogatjuk. Amúgy családunk nagyon pozitivan számolt be látogatásotokról. Örülök, hogy elmentetek oda is. Sajnálom hogy hiányoztatok a pásztori hétről...