2010. március 3., szerda

Nyuszi vagyok


Mivel nálunk közkedvenc a Micimackó - nemcsak a film változata, mert a fiúk jópárszor elolvasták a könyvet is, Borókával olykor én is belenézek, elszórakozom. Egyik este, a gyerekek megnézték Micimackó és a Zelefánt-ot, én a végére kerültem haza... Ennek hatására történhetett, hogy vacsora közben elméláztam, vajon melyik szereplőre hasonlítok én (a gyerkőcöket nem nehéz hasonlítani, ugyebár :D)... Különös, de izgultam, hogy vajon tényleg hasonlítok valamelyikre, és reméltem, hogy nem... Már majdnem eljutottam a megkönnyebült felszusszanásig, amikor bevillant Nyuszi. Ekkorra azonban már meg is kérdeztem hangosan csemetéimet, szerintük kire hasonlítok én a Micimackóból?Ábel rövid gondolkodás után vigyorogva kivágta: Borókával olyan vagy, mint Kanga, velünk pedig, mint Nyuszi. Döbbenten bámultam rá. De mért? Mert olyan hamar dühbe gurulsz, mint Nyuszi! - hangzott a diadalmas válasz.
Nem esett jól az igazság - ez biztos.
(Ja, és azt is hozzátette, hogy azért nem vagyok fontoskodó - abban nem hasonlítok Nyuszihoz.)
Később, Ildikóval beszélgettem telefonon, és mesélem neki a friss felfedezést (ő is jól ismer) . Hát persze, hogy Nyuszihoz hasonlítasz, mondja, hisz mindent olyan komolyan veszel és csinálsz! Igaza van, gyakran túldramatizálom az életet, főleg mostanában. Nem csoda, hogy Boróka ma azt kérdezte tőlem: te nem tudsz így csinálni? És rám mosolygott.

8 megjegyzés:

Maria Smith írta...

HAha! Nagyon jo!:)) de azert ne legyel magadhoz ennyire profan....azt hiszem mindenki ben ragadt mindegyik kis szereplobol...a micimackobol is...csak attol fugg mi jol felszinre es mikor:)))xx M

márta írta...

Nagyon szeretem ezt a bejegyzésedet. Annyira őszinte vagy és olyan szerethető. Ha eltekintek a családban betöltött "pozicióm"-tól, akkor én például egy Malacka vagyok vagy Füles, anyaként pedig én is egy Kanga, néha pedig Nyuszi. Lehetne rosszabb is. :)

Abigél írta...

Hát én nem jutottam odáig hogy magamat hasonlítsam valamelyik szereplőhöz a meséből,de mostanában én is azon gondolkodtam h olyan komolyan veszek mindent,ezért törvényszerű h hamarabb felkapom a vizet és kevesebbet nevetek.Pedig nem láttam mindig ilyen drasztikusan a dolgokat.Igyekezni fogok jobban odafigyelni erre-is. :-)

Lea Mónika írta...

Jaaj, Adina!....>:D<>:D<

Budai Evódia írta...

érdekes ez a kanga-nyuszi párosítás...
én is hallottam már a gyerekeimtől, és mástól is (az oviban), hogy az anyukája az... sok ilyen anya létezik tehát:)

Borzási Márta írta...

Ó de aranyosak vagytok!

encóka írta...

megáll az eszem!
akkor most komolyan veszed a nevetést? :P

Klári B. írta...

:) ez jó... jó az ha az ember kész elfogadni az ilyen leírásokat, és mindenképpen a saját javára, és mások javára fordítani... valaki komolyan kell vegye a dolgokat... persze meg van a helye a nevetésnek is, meg a komolyságnak is, és szerintem te tudsy nevetni is. :)